Ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου για την κλοπή των πινάκων ,«Η Εθνική Πινακοθήκη είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας»

«Η Εθνική Πινακοθήκη είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας»

Ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου για την κλοπή των πινάκων
«Η  Εθνική Πινακοθήκη είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας»
Τουρίστες έξω από την Εθνική Πινακοθήκη, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου


 
Δεν ευθύνεται η Εθνική Πινακοθήκη για την κλοπή των τριών πινάκων, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Η Εθνική Πινακοθήκη, όπως και όλα τα υπόλοιπα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της».

Προσθέτοντας ότι στην μακρόχρονη ιστορία της η Πινακοθήκη έχει συνεργαστεί με μεγάλα διεθνή μουσεία φιλοξενώντας ανεκτίμητους θησαυρούς της τέχνης, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εγκαταστάσεις της θεωρούνται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ως ασφαλείς και αξιόπιστες.

Σχετικά με την έλλειψη φυλακτικού προσωπικού εξάλλου και με το ζήτημα της απεργίας των φυλάκων ο υπουργός επισημαίνει ότι το ΥΠΠΟ έχει προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών διάταξη με την οποία διευθετείται το ζήτημα της πληρωμής τους για εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Κατόπιν αυτού μεταθέτει τις ευθύνες στους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι, όπως λέει, παρ΄ότι γνωρίζουν την ρύθμιση αυτή από το τέλος του 2011, δεν ανέστειλαν την απεργία τους. Σημειώνεται εδώ όμως, ότι η ρύθμιση δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, παρά τις δεσμεύσεις...

Από πλευράς του τέλος, το υπουργείο Πολιτισμού έχει έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφορικά με την κλοπή των πινάκων.

Από την πλευρά της διοίκησης της Εθνικής Πινακοθήκης, η κα. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα αναφέρει σε δήλωσή της μεταξύ άλλων «πως η Πινακοθήκη «διαθέτει σύγχρονα συστήματα ασφαλείας που εξυπηρετούνται και συντηρούνται από μια από τις πιο φερέγγυες ιδιωτικές εταιρείες».

Η δήλωση της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κυρίας Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα
πηγή:Το Βήμα

Σχόλια