ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια απομείωσης του έργου που παράγουμε, συκοφάντησης και στοχοποίησης του ΥΠΠΟΑ και των εργαζομένων του και, τελικά, διάλυσης του ΥΠΠΟΑ.

 Επειδή γίνεται πλέον σε όλους φανερό πως οι ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) δεν ήρθαν για να ελέγξουν «κάποιες περίεργες» περιπτώσεις εφαρμογής του ΠΔ 164/2004, αλλά για να ξαναδούν από την αρχή την εφαρμογή του ΠΔ στο ΥΠΠΟΑ, να αμφισβητήσουν το ίδιο το ΑΣΕΠ που επικύρωσε τη διαδικασία, να ενοχοποιήσουν το «ΠΔ Παυλόπουλου» και τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους στο σύνολό τους και να κατασκευάσουν τις επόμενες λίστες προς απόλυση.

 Επειδή οι προθέσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες με την αιφνιδιαστική προσθήκη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις» ειδικού άρθρου (αρ. 43) που θεσμοθετεί τον συνολικό επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, επιτρέπει την απόλυση εργαζομένων κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, προβλέποντας πως «με απόφαση του Υπουργού ΔΜΗΔ ρυθμίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου» (δλδ. τα κριτήρια θα ξαναμπούν από την αρχή…).

 Επειδή, στο ίδιο νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση εισάγει την απαράδεκτη και «ανθρωποφαγική» συγκριτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, όπου κάθε χρόνο το 15% των υπαλλήλων υποχρεωτικά θα αξιολογείται με βαθμούς από 1 έως 6 και ουσιαστικά θα οδηγείται στην απόλυση (κατόπιν αξιολόγησης μάλιστα) όπως προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις.

 Επειδή, με το ίδιο απαράδεκτο και κοινωνικά επιζήμιο νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταργεί 21 φορείς (μεταξύ των οποίων το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου – ΕΚΕΒΙ και την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας - ΕΑΧΑ), οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζομένους και βάζοντας ένα ακόμη λιθάρι στην πορεία ιδιωτικοποίησης τομέων δημοσίου συμφέροντος.

 Επειδή, συνεχίζεται η εν κρυπτώ επεξεργασία ενός Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ που θα συρρικνώνει τις δομές και το έργο του, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

 Επειδή επιμένουμε να διεκδικούμε να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι συνάδελφοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απειλούνται με απόλυση.

 Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στις πολιτικές που καταστρέφουν τη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον μας.

  Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΥΠΠΟ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο της Μπουμπουλίνας στις 9.00 π.μ.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου

Σχόλια