Μητσοτάκης: Εκχώρηση δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες. Στο στόχαστρο υπάλληλοι μισθοδοσίας, έκδοσης εισιτηρίων, φύλαξης, καθαριότητας

Μητσοτάκης: Εκχώρηση δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες. Στο στόχαστρο υπάλληλοι μισθοδοσίας, έκδοσης εισιτηρίων, φύλαξης, καθαριότητας

0 σχόλια
Μητσοτάκης: Εκχώρηση δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες. Στο στόχαστρο υπάλληλοι μισθοδοσίας, έκδοσης εισιτηρίων, φύλαξης, καθαριότητας

Υπέρ της εκχώρησης δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας πτυχές του ακραία νεοφιλελεύθερου σχεδίου για την πλήρη διάλυση του δημοσίου και του κοινωνικού κράτους

– «Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για το λαό και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

Υπέρ της εκχώρησης δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνομιλία του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα ο οποίος φαίνεται ότι διαθέτει ευήκοα ώτα σε κάθε πρόταση αναδιανομής πόρων και εξουσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.
Ως παράδειγμα, ο Κ. Μητσοτάκης, έφερε τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. «Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; Χιλιάδες. Αν αυτή η υπηρεσία εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν άνθρωποι και πόροι», επισήμανε. Ως δεύτερο παράδειγμα έφερε το σύστημα εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, που, επίσης, θα μπορούσαν να δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία. Ακόμη, επέμεινε ότι το Δημόσιο δεν θα έπρεπε να έχει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες που θα μπορούσαν να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα. Ανθρώπους, υποστήριξε, που το κράτος τούς κρατά όμηρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ακυρώνουν τα δικαστήρια. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το Δημόσιο πάντα θα προσλαμβάνει κόσμο, «εμείς έχουμε δεσμευτεί στην πολιτική πέντε προς έναν, αλλά ο ένας που προσλαμβάνεται θα πρέπει να είναι χρήσιμος».

«Μαξίμου: Επιτέλους ο Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος»

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν την «ομολογία» Μητσοτάκη ως εξής:
«Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες!
Δεσμεύθηκε για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο προς όφελος των συμφερόντων που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα κρατικά ταμεία με τις αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες. Για την υλοποίηση δηλαδή του αρρωστημένου του ονείρου για πολιτική σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για το λαό και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές».
 Αναλυτικά, όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ:
Υπέρ της καθιέρωσης υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής καθώς και Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΒ με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας, ο δρόμος προς την Ανάπτυξη».
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του κ. Φέσσα εάν συμφωνεί με τη θέση του ΣΕΒ ότι πρέπει να υπάρξει Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής και ότι αυτό είναι θέμα τεχνοκρατικό και διαχρονικό και όχι πολιτικό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως συμφωνεί και ότι σε ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση. «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, έχουμε πολλά πεδία αντιπαράθεσης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώνει πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να ορισθεί υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής που δεν θα είναι πολιτικός, αλλά από την αγορά και θα έχει στην αρμοδιότητά του τη Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Παράλληλα, θα πρέπει να ενοποιηθούν οι διάσπαρτες δομές. Τώρα, σημείωσε, υπάρχει σύγχυση, καθώς υπάρχει η Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που υπάγεται στον πρωθυπουργό, υπάρχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και υπάρχουν και αρμοδιότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το Δημόσιο και οι σχέσεις του με τους πολίτες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας ψηφιακός αριθμός, που θα ακολουθεί τον πολίτη από τη στιγμή που γενιέται και σε όλη του τη ζωή. Να προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφιακής ταυτότητας. Η επόμενη ταυτότητα, υποστήριξε, θα έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, θα δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής. Αυτό έπρεπε να γίνει χθες, ώστε ο πολίτης να εξασφαλίζει ασφαλή διασύνδεση με το Δημόσιο, συμπλήρωσε.
Ο αρχηγός της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ή και της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Ως παράδειγμα έφερε τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. «Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; Χιλιάδες. Αν αυτή η υπηρεσία εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν άνθρωποι και πόροι», επισήμανε. Ως δεύτερο παράδειγμα έφερε το σύστημα εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, που, επίσης, θα μπορούσαν να δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία. Ακόμη, επέμεινε ότι το Δημόσιο δεν θα έπρεπε να έχει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες που θα μπορούσαν να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα. Ανθρώπους, υποστήριξε, που το κράτος τούς κρατά όμηρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ακυρώνουν τα δικαστήρια. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το Δημόσιο πάντα θα προσλαμβάνει κόσμο, «εμείς έχουμε δεσμευτεί στην πολιτική πέντε προς έναν, αλλά ο ένας που προσλαμβάνεται θα πρέπει να είναι χρήσιμος».
Μιλώντας για την εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «είναι απόλυτως απαραίτητο να διδάσκουμε προγραμματισμό στα σχολεία. Ο προγραμματισμός είναι γλώσσα, ο ψηφιακός κόσμος θα είναι η πραγματικότητα των νέων παιδιών. Οι δεξιότητες αυτές θα είναι απαραίτητες σε έναν κόσμο που δεν φανταζόμαστε με τι ταχύτητα αλλάζει». Τάχθηκε υπέρ της διά βίου μάθησης και της ψηφιακής κατάρτισης. «Εγώ δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός και δεν φιλοδοξώ να μείνω. Μετά την πολιτική υπάρχει και μία άλλη ζωή», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση του κ. Φέσσα για το τι θα κάνει για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις, απάντησε: «Επεξεργαζόμαστε μία σειρά σκέψεις που θα συνδέουν τους ευρωπαϊκούς πόρους για να ενθαρρύνουμε επιχειρήσεις υπό την σκέπη της έρευνας και τεχνολογίας. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν δυσκολία να κάνουν το ψηφιακό άλμα. Πολλά προβλήματα δεν μπορεί να τα λύσει το κράτος, θα τα λύσει η αγορά και ο ανταγωνισμός. Πάντως, μπορούν να γίνουν πολλά για την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, είτε με απλοποίηση διαδικασιών, είτε με κεφάλαια. Η τεχνολογική πρόοδος και προσαρμογή είναι συνθήκη επιβίωσης των επιχειρήσεων».
Κλείνοντας ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι ο ΣΕΒ πάτησε το κουμπί και θα βάλει πόρους και ανθρώπους για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και την ψηφιοποίηση της οικονομίας και της πολιτείας και ρώτησε εάν είναι έτοιμη η ΝΔ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΕΒ. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα που ασχολείται με ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε προκαταλήψεις, το θέμα είναι η γάτα να πιάνει ποντίκια. Θα διαμορφώσουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».
http://www.neapnyka.gr

…Κάποιοι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη, κάποιοι άλλοι αρέσκονται σε αυταπάτες, άλλοι πάλι νομίζουν ότι θα είναι πάντα και μόνο αυτοί στο απυρόβλητο, κάποιοι απλώς δεν σκέφτονται οι ίδιοι και το έχουν αναθέσει σε άλλους, άλλοι βλέπουν το άμεσο προσωπικό συμφέρον και για το απώτερο μέλλον «έχει ο θεός», κάποιοι άλλοι αισθάνονται σίγουροι για τον εαυτό τους κι αρέσκονται να τζογάρουν με τις ζωές των άλλων…
Σε όλους αυτούς και σε όσους δεν αναφέρθηκαν, αφιερώνει κάθε τρεις και λίγο τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, συνεπής, σταθερός, πιστός (το έχει αποδείξει με πράξεις άλλωστε στο παρελθόν) στις απόψεις του για τεμπέληδες και άχρηστους Δημόσιους Υπαλλήλους, για μικρό κι ευέλικτο Δημόσιο Τομέα, για διάλυση του κοινωνικού κράτους και της υγείας, για εκχώρηση δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, για διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των φιλέτων της από ιδιώτες.
Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως ή αλλιώς ας πρόσεχαν οι κουμπούρες…
Τα ίδια λέει και τα φωνάζει από το 2013, 2014, 2015. Για του λόγου το αληθές, μπείτε στην νέα Πνύκα, γράψτε στην αναζήτηση «μητσοτάκης» και θα σας βγάλει δεκάδες άρθρα. Μετά γράψτε «απολύσεις» και θαυμάστε…
Όταν του δόθηκε η ευκαιρία ξεκίνησε να τα κάνει πράξη - θυμηθείτε την εποχή σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων: καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, σχεδιαστές, επανέλεγχο του ΠΔ Παυλόπουλου, καταγγελίες στο ΣΕΕΔ, αξιολόγηση συνδεδεμένη με απολύσεις .. «δεν έφαγε και λίγους …»…- αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε επειδή άλλαξε η κυβέρνηση.
Χθές είπε στον πρόεδρο του ΣΕΒ να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες, η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, το σύστημα εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, έβαλε στο στόχαστρο ξανά υπάλληλους μισθοδοσίας, έκδοσης εισιτηρίων, φύλαξης, καθαριότητας…
Γιατί τα ίδια και τα ίδια συνέχεια; Είναι εμμονικός, νεοφιλελεύθερος κλπ; ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!
Γιατί είναι πολλά τα λεφτά. ΤΕΛΕΙΑ.
Συνάδελφοι αρχαιοφύλακες,
Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές του Κυριάκου θυμηθείτε και κάτι ακόμη.
Η Δημοκρατική Συνεργασία πάγια και διαχρονικά υποστηρίζει ότι πρέπει στα κύρια καθήκοντά μας να θεσμοθετηθούν και αυτά που ασκούμε επικουρικά, δηλ. τα πωλητέα και τα εισιτήρια, αφού κατοχυρώνουν την επιβίωση του κλάδου και είναι όπλο, όχι μόνο για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας αλλά και για να συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά!
Με τις δηλώσεις Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι έχουμε δίκιο και ότι όποιος παίζει με τα πωλητέα-εισιτήρια, παίζει με τη δουλειά και τη ζωή μας!
Ωστόσο, δεν φταίει μόνο ο Κυριάκος αγαπητοί συνάδελφοι, αλλά και όλοι όσοι με τις πράξεις, την υστεροβουλία, την ανοχή, την αδιαφορία, την ανάθεση κλπ, άλλος λίγο – άλλος πολύ, αλείφουν βούτυρο στο ψωμί του, διακινδυνεύοντας τις ζωές της πλειοψηφίας των συναδέλφων που εργάζονται υπεύθυνα κι ευσυνείδητα, στηριζόμενοι αποκλειστικά στη δουλειά τους για να θρέψουν τις οικογένειές τους!
Όλους αυτούς συνάδελφοι στο χέρι μας είναι να τους απομονώσουμε και να τους σταματήσουμε.
Έχουμε αξιοπρέπεια, μνήμη, δύναμη και υποχρέωση! Στους εαυτούς μας πάνω απ’ όλα!

Σχόλια