Ανακοίνωση 15.3.13 Δημοκρατικής Συνεργασίας


Ανακοίνωση 15.3.13 Δημοκρατικής Συνεργασίας 


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 Αθήνα 15/3/13




Συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚ-ΠΑΚΑ (πλειοψηφία στην ΠΕΥΦΑ) βασικός θιασώτης του μνημονίου και των πολιτικών που το στηρίζουν, συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του κλάδου μας, συνεχίζει να εκχωρεί κομμάτι – κομμάτι όλες τις κατακτήσεις των αρχαιοφυλάκων – ξεπούλημα του 8ώρου, των ωραρίων λειτουργίας, των μισθών μας, των δευτερευουσών απολαβών μας, του Οργανισμού, του καθηκοντολογίου, πρόσφατα και του απεργιακού αγώνα - που δίνουν οι εργαζόμενοι για να μην απολυθούν, να μην αφανισθούν και να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση και την καταστροφή.

Στηρίζει όλες τις κυβερνητικές επιλογές και τις αποφάσεις της ομογάλακτης πολιτικής ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, γι’ αυτό και στο δελτίο τύπου ο αναπληρωτής Υπουργός, ως άλλος εκπρόσωπος της ΠΕΥΦΑ, ενημερώνει για τη λειτουργία των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων σε καιρό απεργίας. Έχουν παραδώσει τα κλειδιά του σωματείου μας στην πολιτική ηγεσία και είναι άφαντοι την ώρα που διαλύεται το Υπουργείο Πολιτισμού και παίζεται κορώνα-γράμματα το μέλλον των εργαζομένων του. Τι να πούμε όταν εκλεγμένα μέλη της ΠΑΣΚ-ΠΑΚΑ δεν απεργούν σε Γενικές Απεργίες, μηδενός εξαιρουμένου, ακόμη και του προέδρου της ΠΕΥΦΑ.

Την κρίσιμη ώρα του απεργιακού αγώνα απουσιάζουν, κρύβονται και ξεπουλάνε τα προνόμια ενός ολόκληρου κλάδου αμαυρώνοντας τον και τα ανταλλάσσουν με τα δικά τους για να μη χάσουν τις καρέκλες τους. Εκλεγμένα μέλη της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚ-ΠΑΚΑ τις μέρες πριν τις μεγάλες απεργίες (Παρ 8/3 και Δευτ 11/3), που έκλεισαν πολλά Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι σ’ όλη την Ελλάδα, καθησύχαζαν τους συναδέλφους λέγοντάς τους ότι γι’ αυτούς είναι όλα λυμένα και ότι δεν απεργούν οι Αρχαιοφύλακες. Έσπαγαν την απεργία, την οποία εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και της οποίας Γραμματέας είναι ο Πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ Ι. Μαυρικόπουλος. Πρέπει λοιπόν άμεσα ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ να ζητήσει την παραίτησή του. Δεν διέψευσαν ούτε τον Υπουργό όταν κατ’ επανάληψη στα δελτία τύπου του έλεγε ότι δεν κλείνουν τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι και δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι Αρχαιοφύλακες.

Εκπροσωπούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Εκπροσωπούν την πολιτική ηγεσία. Εκπροσωπούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία ορέγονται τα φιλέτα του Πολιτισμού και τα οποία πρώτα θα αποδομήσουν τον Πολιτισμό, θα τον απαξιώσουν και μετά θα έρθουν να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας. Το είπε και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ), Μανιτάκης: «στο Δημόσιο θα μείνει μόνο ότι δε θέλουν οι ιδιώτες». Λέτε οι ιδιώτες να μη θέλουν τα Μουσεία; Τα ίδια ιδιωτικά συμφέροντα θα μας απολύσουν πρώτα και μετά θα έρθουν να επαναπροσλάβουν κάποιους από εμάς στις εταιρείες τους με μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες τριτοκοσμικές. Συνένοχοι και εντολοδόχοι τους είναι, με αντίτιμο το προσωπικό τους βόλεμα.



Στην τελευταία ανακοίνωση – Νουβέλα, σε άλλη διάσταση και από άλλο πλανήτη, προσπαθούν να μας πείσουν απεγνωσμένα πως έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για τους αρχαιοφύλακες σε αυτές τις δύσκολες και τραγικές συνθήκες που περνάει το Υπουργείο,διηγούνται παραμύθια για νοητικά καθυστερημένα παιδιά όταν λένε ότι η Κυβέρνηση φοβήθηκε από μια μεγάλη απεργία και έτσι σταμάτησαν όλες οι διαδικασίες! Να μας πουν γιατί η πολιτική ηγεσία δεν έστειλε απάντηση στο αρχικό σχέδιο του Μανιτάκη. Προφανώς γνώριζαν αυτήν την εξέλιξη όταν μας διαβεβαίωναν ότι έχει ήδη σταλεί. Είναι ψέματα ότι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, είναι ψέματα ότι ήρθαν με την πορεία στο ΥΔΜΗΔ, ούτε ένας τους δεν μπήκε μέσα στη Βουλή στις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα, ένας μόνο απ’ αυτούς (ούτε καν ο πρόεδρος) στη Συνάντηση με τον Υπουργό χωρίς να ασκήσει καμία πίεση για τα αιτήματά μας.

Έρχονται εκ των υστέρων ως άλλοι Γκαίμπελς, ίσως και ανώτεροι του, μάγοι της προπαγάνδας και πανηγυρίζουν διεκδικώντας μερίδιο αγωνιστικότητας οι απόντες, καθησυχάζοντας και εξαπατώντας ξανά, καλλιεργούν την ελπίδα ότι μέσα στον κατακλυσμό που έρχεται εμείς και ο κλάδος μας έχουμε ήδη μπεί στην κιβωτό και θα σωθούμε μόνοι μας. Με το παράδειγμά τους και τη στάση τους οδηγούν τους Αρχαιοφύλακες στην απομόνωση και τη χλεύη των υπολοίπων συναδέλφων. Εξευτελίζουν αμαυρώνουν και ενοχοποιούν έναν ολόκληρο κλάδο που έχει δώσει με αξιοπρέπεια και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ, τόσους νικηφόρους αγώνες-όπως η θεσμοθέτηση του πολιτιστικού επιδόματος με 25 μέρες απεργίας – και μας καταντούν να απολογούμαστε και να φαινόμαστε οι αρχαιοφύλακες ένοχοι, για κάτι που δεν είμαστε υπεύθυνοι.

Οι λακέδες της πολιτικής ηγεσίας λένε ότι έχουν εξασφαλίσει την διαβεβαίωση της για Τμήματα Αρχαιοφυλάκων. Πότε; Σε μυστικά διαβούλια; Με προφορικές εγγυήσεις και αντάλλαγμα την προδοσία του αγώνα; Να μας πουν ποιοι θα διοικούν τα τμήματα και με ποιούς αρχαιοφύλακες θα επανδρωθούν, όταν δεν θα έχει μείνει ούτε ένας, όταν δεν θα υπάρχει κλάδος, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας.

Μυστικοσύμβουλοι παρακμιακής καμαρίλας διαπραγματεύονται πίσω από κλειστές πόρτες, σε μυστικές συναντήσεις, εν αγνοία του Γενικού Συμβουλίου, με προσωπικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, συνδιαχειρίζονται την κατάσταση ως καλό φιλοκυβερνητικό δεκανίκι της πολιτικής ηγεσίας, επιδιώκοντας να μεγαλώσουν το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί.

Δεν τηρούν τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της ΠΕΥΦΑ, δεν συγκαλούν το Γενικό Συμβούλιο παραβιάζοντας το καταστατικό, αποφασίζουν μόνοι τους μέσω Εκτελεστικής γραμματείας στην οποία έχουν την πλειοψηφία και μετά βαφτίζουν την πλειοψηφία-ομοφωνία, δεν συγκαλούν Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις παρά τη συλλογή υπογραφών των Συναδέλφων. Ασύδοτοι, αλαζόνες, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση καταπάτησαν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα τόσο των απλών μελών της όσο και των παρατάξεων, τους φίμωσαν και τους εμπόδισαν να κατεβάσουν πρόταση μομφής και ψηφίσματα προς ψήφιση. Διέλυσαν πραξικοπηματικά τη Συνέλευση κι έφυγαν πριν ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες. ΗΔημοκρατική Συνεργασία πρότεινε 3 ψηφίσματα: 1) για τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής στην ΠΕΥΦΑ από 6 σε 4 ευρώ / 2) πρόταση για τον Οργανισμό/ 3) αν προκύψει θέμα αλλαγής της ώρας έναρξης της λειτουργίας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων, η απόφαση να παρθεί μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Η Δημοκρατική Συνεργασία ζήτησε τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου με θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πορεία και τη μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων για τον Οργανισμό και τη διάλυση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚ-ΠΑΚΑ με τα κυβερνητικά φερέφωνα-συνδικαλιστές της οδηγεί τον κλάδο μας στον αφανισμό, καθώς απαξιώνει το Σωματείο και το ρόλο του στα μάτια των απλών μελών του και μεγαλώνει έτσι την ψυχολογική απόσταση των αρχαιοφυλάκων από αυτό. Πολλοί απογοητευμένοι απέχουν από τις διαδικασίες ή σκέφτονται να αποχωρήσουν, γεγονός που αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητα των διεκδικήσεων μας: πώς να έχεις αποτέλεσμα σε όποιον αγώνα αν δεν αγκαλιάζεται δυναμικά από το σύνολο των εργαζομένων;

Συνάδελφοι,

Με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις πρόσφατες εξελίξεις:
· Οργανισμός ΥΠΠΟ
· Απολύσεις
· κίνδυνος κατάργησης του κλάδου μας
· διάλυση του ΥΠΠΟ
· ιδιωτικοποιήσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς

v Η Δημοκρατική Συνεργασία ξαναζητά άμεση σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ και στη συνέχεια Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να συμμετέχουμε όλοι και να συνδιαμορφώσουμε με τις αποφάσεις μας το πλαίσιο δράσης μας

v Να συντονίσουμε τα βήματά μας με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟ για να αποφασίσουμε κοινές κινητοποιήσεις που θα έχουν έρεισμα στους ίδιους τους εργαζόμενους

v Να έρθουμε άμεσα σε επαφή με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Δημοσίου γιατί μόνο έτσι – ενωμένοι όλοι μαζί – μπορούμε να νικήσουμε

v Να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους μας και να περιφρουρήσουμε οι ίδιοι τις αποφάσεις μας και τον αγώνα μας εξασφαλίζοντας νικηφόρο αποτέλεσμα



” Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από μας θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος, ή η κόλαση που θα κτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας!!!!”

Οδ. Ελύτης

πηγή:Ανακοίνωση 15.3.13 Δημοκρατικής Συνεργασίας | Νέα Πνύκα - Η επίσημη Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Δημοκρατικής Συνεργασίας Αρχαιοφυλάκων

Σχόλια

  1. και σεις που τα γνωριζετε ολα αυτα και τα καταγγελετε γιατι δεν ριχνετε το σωματειο γιατι δεν βγαινετε ανοιχτα σ ολους τους χωρους να ενημερωσετε τους συναδελφους για το τι γινεται και ποιοι φερουν ευθυνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου