Αίρεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

 Αίρεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών


 Αίρεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ενω ετοιμάζεται να αρθεί και η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους χώρους μαζικής εστίασης έτσι ώστε η ξένοι(και οι λίγότεροι Έλληνες) τουρίστες να απολάυσουν το Ελληνικό καλοκαίρι, ως state of mind(sic)



Κατα τη γνώμη μου, κακώς μπήκε το πρόστιμο και οι απαγορεύσεις και καλώς καταργούνται, όμως οφείλουμε ν αναρωτηθούμε, αν τα μέτρα αυτά αφορούσαν πραγματικά την αποτροπή μετάδοσης της νόσου ή έναν αμήχανο καταναγκασμό, προκειμένου να αιτιολογηθεί η πλημμελής αντιμετώπιση της πανδημίας και να μετατεθούν οι ευθύνες γι αυτήν.
Την ίδια στιγμή, παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους η αναστολή εργασίας, μισθού και ασφάλισης των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τι κι αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι συναδελφοί τους που εξαιρέθηκαν για λόγους υγείας που εξακολουθούν να δουλεύουν, κάνοντας rapid tests δυο φορές την εβδομάδα. Τι κι αν εξαναγκάζονταν, σύμφωνα με καταγγελίες, θετικοί σε κόβιντ υγειονομικοί να γυρίσουν στα νοσοκομεία μετά απο 5 ημέρες.
Είναι προφανές πως η διατήρηση του απάνθρωπου καθεστώτος της αναστολής για τόσες χιλιάδες ανθρώπους, δεν αποσκοπεί στην υγειονομική προστασία αλλά έχει άλλες στοχεύσεις και πρέπει άμεσα να καταργηθεί .

*Ο Γιώργος Πετρόπουλος είναι Μέλος της Εκτελεστικής  Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Σχόλια