ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ( Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΔΑΠ-πρωην ΤΑΠΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΔΑΠ-πρωην ΤΑΠΑ




Συνάδελφοι/ισσες,
Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ και εργαζόμενοι ήρθαν σε συνάντηση με την πρόεδρο και το αρμόδιο προσωπικό του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ, πρώην ΤΑΠΑ).
Συνάδελφοί μας, διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι εργάζονταν στον ΟΔΑΠ, περιμένουν να πληρωθούν τις άδειες, τα κλιμάκια και τα εξαιρέσιμα, κάποιοι ακόμη και επτά μήνες μετά τη λήξη της σύμβασής τους!
Έπειτα, από επιμονή των εργαζομένων και του σωματείου για συνάντηση με την ηγεσία του Οργανισμού, έγινε σαφές πως δεν χωράει άλλη αναμονή στην καταβολή των χρωστούμενων στους εργαζόμενους.
Απ’ την πλευρά τους προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν πως τα δεδουλευμένα τους δεν χάνονται, και ας είναι άγνωστο το πότε θα καταβληθούν.
Μας είπαν πως η γραφειοκρατία αναστέλλει τις διαδικασίες πληρωμών και πως τουλάχιστον δίνεται ο βασικός μισθός στην ώρα του, με το οποίο θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι.
Μας ενημέρωσαν ακόμη για το τελευταίο τους επίτευγμα, ότι δηλαδή στο εξής οι εργαζόμενοι θα παίρνουν τα εξαιρέσιμα με δύο μήνες καθυστέρηση αντί για τέσσερις που είναι σήμερα.
Για τους συναδέλφους που απασχολήθηκαν στον Οργανισμό με συμβάσεις του προηγούμενου έτους (2021), μας ενημέρωσαν πως οι άδειες θα πληρωθούν αρχές Μαρτίου, ενώ όσον αφορά τις πληρωμές των κλιμακίων «καλώς εχόντων των πραγμάτων» θα πρέπει να περιμένουμε μετά τον Απρίλη!
Συνάδελφοι, εμείς απαντάμε πως δεν μας ενδιαφέρουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες! Καθίσταται πάγια τακτική της εκάστοτε κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις σε πληρωμές των αδειών, των εξαιρέσιμων ακόμα και του βασικού μισθού.
Απαιτούμε να δίνονται όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους χωρίς καμία καθυστέρηση! Οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν μισθό για τον κάθε μήνα που δούλεψαν, και να είναι ενσωματωμένα σε αυτόν τα κλιμάκια, εξαιρέσιμα, άδειες! Ως εδώ και μην παρέκει! Δεν παζαρεύουμε αυτά που μας ανήκουν. Δεν πάμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλους τους συμβασιούχους ΙΔΟΧ να συμμετέχουν στο παναττικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φλεβάρη στις 12:00 το μεσημέρι στη πλατεία Συντάγματος, για την ακρίβεια, το εισόδημα, τη πανδημία, μαζί με πάνω από 270 εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, με όλους τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος. Να γίνει υπόθεση όλων μας, τα δεδουλευμένα του κάθε συναδέλφου μας.

Σχόλια