Ο Χατζηδάκης αντί προσωπικού προτίμησε να προσλάβει γαλάζια golden boys

Ο Χατζηδάκης αντί προσωπικού   προτίμησε να προσλάβει γαλάζια golden boys

12 χρόνια χωρίς προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ και ο Χατζηδάκης προτίμησε να προσλάβει γαλάζια golden boys   /Μπάμπης  Λυμπεράς

Κουβέντες του αέρα οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και η φιέστα για την επίσπευση απόδοσης των συντάξεων.

«Αντί να επενδύσουν στο προσωπικό που θα επιτάχυνε τη διαδικασία απόδοσης των συντάξεων, επιλέγουν να κάνουν προσλήψεις διευθυντικών στελεχών και μάλιστα με πρωτοφανή επιχειρήματα συκοφάντησης των εργαζομένων», κατήγγειλε μιλώντας Στο Κόκκινο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστής στον ΕΦΚΑ, Μπάμπης Λυμπεράς. 

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη εξήγησε πως ο κ. Χατζηδάκης προτίμησε να προσλάβει γαλάζια golden boys με παχυλές αμοιβές και να διαφημίσει θέλει να κάνει στον ΕΦΚΑ ότι έκανε στη ΔΕΗ! 

«Αυτό είναι το αστείο του πράγματος», σημείωσε ο κ. Λυμπεράς, επισήμανε ότι ο ΕΦΚΑ αποδυναμώθηκε και λόγω συνταξιοδοτήσεων στελεχών του.

Τέλος, θύμισε ότι η κυβέρνηση «είχε βάλει ψηλά τον πήχη, μιλώντας για την απόδοση συντάξεων με ένα κουμπί και είχε κάνει και φιέστα, ωστόσο δεν είχε στρατηγική και όλα αποδείχθηκαν κουβέντες του αέρα».

πηγή: avgi.gr

Για το ίδιο θέμα
  • Από την  (https://fb.watch/bfQ9uxeJT8/  VIDEO)24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Κλειστά παρέμειναν όλα τα υποκαταστήματα.

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ αντέδρασαν για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό του Οργανισμού που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την απόφαση αυτή πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ) σε έκτακτη συνεδρίαση, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 16 φεβρ.11:00 στο υπουργείο Εργασίας. Την κινητοποίηση στήριξε η ΑΔΕΔΥ.


Άποψη του πρώην υφυπουργού εργασίας Τάσου Πετρόπουλου

  • Η άποψη του πρώην υφυπουργού εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που είχε πάντα ανοιχτή τη πόρτα του υπουργείου για τους ασφαλισμένους και μαζί τους συνδιαμόρφωνε τα νομοσχέδια!!!!


«Ο ΕΦΚΑ το 2019 είχε πλεόνασμα 1.3 δισ. και μέσα σε δυόμιση χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης από τη ΝΔ, έχει ελλείμματα 3 δισ.»
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΕΦΚΑ ιδιωτικοποιεί το δημόσιο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης και δημιουργεί στον φορέα τεράστιες δαπάνες διαχείρισης», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο εργατολόγος και πρώην υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος.

«Η κυβέρνηση με την πρόσληψη 43 διευθυντικών στελεχών στην Ανώνυμη Εταιρεία του ΕΦΚΑ, πέρα από το βόλεμα τους, σκοπό έχει να εκποιήσει ακίνητη περιουσία του φορέα αντί πινακίου φακής. Προφανώς, όλη η εγγυητική περιουσία θα αφανιστεί μέσα από επιλογές ιδιωτικών συμφερόντων που θα καρπώνονται όλες τις ωφέλειες.
Το δεύτερο που πραγματοποιεί το νομοσχέδιο είναι ότι κόβει απολύτως τον ομφάλιο λώρο της κοινωνικής ασφάλισης από τα στελέχη του. Η διαδικασία έκδοσης των συντάξεων είναι μια διαδικασία απαιτητική και δύσκολη και τα στελέχη που φέρνει η κυβέρνηση από την αγορά δεν την γνωρίζουν, ούτε πρόκειται να την μάθουν. Θα έρθουν να διευθύνουν δηλαδή μία εργασία που δεν τη γνωρίζουν.
 Υποθέτω ότι τα έμπειρα στελέχη του ΕΦΚΑ, αυτοί που γνωρίζουν και έχουν περάσει την υπηρεσιακή τους ζωή στην διαχείριση των συντάξεων, θα διαταχθούν να τους διδάξουν, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα μάθουν γιατί είναι μια διαδικασία πολύ πολύπλοκη.
 Επιπλέον έχουμε μεγάλη ζημιά στον ΕΦΚΑ καθώς η κυβέρνηση στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησής της, δημιούργησε τεράστια ελλείμματα στο φορέα.
 Εμείς ως κυβέρνηση είχαμε αφήσει πλεόνασμα στο ταμείο του ΕΦΚΑ ύψους 1.3 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε ελλείματα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για άνοιγμα 4.3 δισεκατομμυρίων κάτι που αποδεικνύει την ποιότητα της σημερινής κυβέρνησης.
 Η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής λειτουργίας του ΕΦΚΑ που είχαμε προετοιμάσει έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση έξι εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Μάρτιο του 2020 η έκδοση των συντάξεων να γίνεται ψηφιακά.
Αντί να ολοκληρώσει την εγγραφή όλων των ψηφιακών δεδομένων των πολιτών στο σύστημα, η Νέα Δημοκρατία με τον κ Βρούτση είπε μόλις ανέλαβε το υπουργείο, να σταματήσουν το έργο των επιτροπών που είχε ξεκινήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Το αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής επιλογής επέφερε τρομερές καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων. Οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 140.000.

 Μετά από αυτή την καταστροφή στον ΕΦΚΑ, η προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης δυσχεραίνεται, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι αναγκαία η κατάργηση αυτών των παρεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας οι οποίες είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Ο Φορέας θα εμπλέκεται σε διαρκείς δικαστικές περιπέτειες γιατί θα έρχεται σε σύγκρουση με συνταγματικές διατάξεις και κυρίως το άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει την κατάργηση θέσεων εργαζομένων που έχουν κριθεί από την υπηρεσιακή θέση που απέκτησαν στα χρόνια δουλειάς τους.
 Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη θυμίζει Πλατεία Κλαυθμώνος για τους εργαζόμενους, ενώ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΕΦΚΑ. Αυτά είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστούν από την επόμενη κυβέρνηση.
Το δύσκολο πρόβλημα είναι το πως θα καλυφθούν οι τεράστιες απώλειες χρημάτων που συσσωρεύονται από τα ελλείματα που ήδη ξεπερνούν τα 4.3 δισ».
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Σχόλια