Η ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ βάζει πλάτη στις κυβερνητικές πολιτικές

 Η ΔΑΚΕ βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Ένα προγραμματικό προεδρείο για την επανεκκίνηση της ΑΔΕΔΥ

 Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, η παράταξη της ΔΑΚΕ απέδειξε, γι’ άλλη μια φορά, ότι μοναδική της έγνοια είναι η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ. Με περίσσια συνδικαλιστική ανευθυνότητα και συνάμα με ξεκάθαρα ωμή πολιτική σκοπιμότητα τα στελέχη της ΔΑΚΕ αποχώρησαν από το Γενικό Συμβούλιο με τη δήλωση πως δεν θα παραστούν σε οποιαδήποτε συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ, απειλώντας μάλιστα πως θα εμποδίσουν με κάθε μέσο την λειτουργία της, επειδή δεν διαθέτουν πλέον τη θέση του Προέδρου.

Οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι απέλπιδες προσπάθειες των στελεχών της ΔΑΚΕ να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο την αντεργατική, αυταρχική και μετωπική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στο κοινωνικό κράτος και τους δημοκρατικούς θεσμούς δεν θα περάσουν.

Πρακτικά, η ΔΑΚΕ δικαίωσε την απόφασή μας να μην συναινέσουμε στην συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου και κατέδειξε την αδήριτη ανάγκη να συγκροτηθεί προγραμματικό προεδρείο προκειμένου το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την επίθεση της κυβέρνησης σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και εργασία.

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένους άξονες προς διαβούλευση με βασικά προτάγματα:

  • Την Υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών, του δικαιώματος στη συλλογική οργάνωση, στην απεργία και στην κοινωνική διαμαρτυρία. Πρακτικά, την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, η οποία τίθεται σε διακινδύνευση από τις πολιτικές της ΝΔ.
  • Την υπεράσπιση, αλλά και την προσπάθεια διεύρυνσης των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Την αποτροπή των προσπαθειών ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων δομών από την κυβέρνηση, αλλά και ταυτόχρονα τη μάχη για τη διεύρυνση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα παροχών και υπηρεσιών που τώρα βρίσκονται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αποχώρησε η ΔΑΚΕ. Παρέμειναν όμως οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις, που συνομολόγησαν στην πράξη την αναγκαιότητα μιας ισχυρής ΑΔΕΔΥ σε αγωνιστική κατεύθυνση. Διατηρώντας τις διαφωνίες ή τις διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι επιτακτική η ανάγκη προγραμματικής συζήτησης στη διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της ΑΔΕΔΥ με προοδευτικό, διεκδικητικό και αγωνιστικό πρόσημο.

Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, 1-3-2021

Πηγή:https://re-union.gr

Σχόλια