Παραίτηση του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα

Παραίτηση του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ  Γιάννη Πάιδα 

Απόφαση ΕΕ – Αποδοχή παραίτησης Προέδρου – Ανασυγκρότηση
Posted on Φεβ 4 2021 - 1:35μμ


Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής 4/2/2021
Αποδοχή παραίτησης Προέδρου – Ανασυγκρότηση Ε.Ε. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα: «παραίτηση του Προέδρου Γιάννη Πάιδα – ανασυγκρότηση Προεδρείου», αποφάσισε τα εξής:

  1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου, λόγω της εκλογής του στην προεδρία της Ο.Κ.Ε.
  2. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ως προς τη συγκρότηση του νέου Προεδρείου ολοκληρώθηκε, χωρίς να καταλήξει σε αποτέλεσμα. Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει νέα συνεδρίαση.
  3. Την ευθύνη σύγκλησης και τον συντονισμό των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ως προς τα θέματα λειτουργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από σήμερα και μέχρι τη συγκρότηση του Προεδρείου, αναλαμβάνει, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και σύμφωνα με το καταστατικό, ο πλειοψηφιών σύμβουλος της 2ης σε δύναμη παράταξης, Δημήτρης Μπράτης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------Προσωπική άποψη

  Η υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής(ΟΚΕ),  ο Γ. Πάιδας εξελέγχει πρόεδρος της ΟΚΕ, προκύπτουν  δεοντολογικές και καταστατικές παραβιάσεις, δημόσια στήριξη των αντεργατικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ και  προσωπικές στρατηγικές οι οποίες υπονομεύουν το ρόλο της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

  Ως εκ τούτου προκύπτουν σειρά ηθικών  και πρακτικών αιτιάσεων καθώς εκτός των άλλων πρόκειται για μια θέση έμμισθη και πλήρους απασχόλησης στην οποία ο νυν πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θα εκπροσωπεί και τις εργοδοτικές οργανώσεις.

  Συνεπώς για όλους τους παραπάνω λόγους η παραμονή του Γ. Πάιδα στη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ είναι ασύμβατη και επιβλαβής για την Συνομοσπονδία και τους ίδιους τους εργαζόμενους και ή παραίτηση του ήταν επιβεβλημένη

 


Σχόλια