Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιδράσεις εργαζομένων στον πολιτισμό για την εισβολή στην ΕΡΤ


Αντιδράσεις εργαζομένων στον πολιτισμό για την εισβολή στην ΕΡΤ

Την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί φορείς και εργαζόμενοι πολιτιστικών οργανισμών εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι "Η επίθεση των ΜΑΤ με το πρόσχημα της 'αποκατάστασης της νομιμότητας' φανερώνει με τον πλέον κυνικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την 'επίλυση των προβλημάτων'. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α σταθήκαμε και στεκόμαστε με αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει το σκληρότερο κυβερνητικό πρόσωπο από την ημέρα που έπεσε το μαύρο στις οθόνες μέχρι το σημερινό ξημέρωμα που έγινε η εισβολή". Καταλήγοντας τονίζει "Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί αλλά να γίνει υπόθεση όλων μας".
"Απαράδεκτη και άκρως αντιδραστική ενέργεια της συγκυβέρνησης", η οποία "έρχεται να προστεθεί στον μαύρο κύκλο καταστολής και αυταρχισμού κατά των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δουλειάς και της ζωής τους", χαρακτηρίζει την εισβολή στο Ραδιομέγαρο το Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ζητεί την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από την ΕΡΤ ώστε "να συνεχίσει η λειτουργία της με το σύνολο του προσωπικού της σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς εμπόδια και παρεμβάσεις". Παράλληλα, καλεί " όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και απολυμένους, να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας όλως μας". Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, "ο στόχος συγκυβέρνησης-τρόικας είναι η απαξίωση δημόσιων κοινωφελών φορέων όπως η ΕΡΤ με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και η παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους".
Και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών "καταγγέλλει την κυβέρνηση για την επέμβαση των ΜΑΤ" σημειώνοντας στην ανακοίνωσή του ότι "ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο από τα ξημερώματα, δεν θα περάσει. Ο λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν. Το ΣΕΗ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, θα υπερασπίσει τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Ζητάμε την απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από το Ραδιομέγαρο. Την παύση των διώξεων ενάντια στους συνδικαλιστές. Το άνοιγμα και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς και την επιστροφή όλων των εργαζόμενων στις θέσεις τους".
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος όπως και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, απηύθυναν κάλεσμα "στον ελληνικό λαό και όλους τους καλλιτέχνες" για τη χθεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Σχόλια