Πέντε καταδίκες για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Πέντε καταδίκες για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 6 έως 17 έτη
Πέντε καταδίκες για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί στο Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άγνωστα άτομα, που φορούσαν φόρμες παραλλαγής και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, εισέβαλαν με όπλα λίγο πριν από τις 8.00 το πρωί στο μουσείο και αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν σε καρέκλα τη φύλακα, άρπαξαν από τις προθήκες 65- 68 αρχαία αντικείμενα, χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό δαχτυλίδι. Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (File: GRE10922816.jpg )

Ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ληστείας στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου του 2012. Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από έξι έως 17 έτη.
Το δικαστήριο επέβαλε στον 41χρονο ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ληστεία και είχε προσπαθήσει να πουλήσει ένα αρχαίο χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι, ποινή κάθειρξης 17 χρόνων.
Σε δυο άλλους κατηγορουμένους, οι οποίοι είχαν πάει στη συνάντηση για την πώληση του δακτυλιδιού, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης επτά χρόνων στον καθένα.
Επίσης, σε δύο ακόμη κατηγορουμένους, που κρίθηκαν ένοχοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης έξι χρόνων στον καθένα.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Σχόλια