Aξιολόγηση-Ανακοίνωση ΠΕΥΦΑ

Ανακοίνωση ΠΕΥΦΑ σχετικά με την αξιολόγηση
ΘΕΜΑ: Καθολική η συμμετοχή των Αρχαιοφυλάκων, κατά της εφαρμογής του απαράδεκτου Νόμου περί «Αξιολόγησης».
     Η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΥΦΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθολική συμμετοχή των μελών της, ενάντια στην προσπάθεια εφαρμογής του απαράδεκτου και εξόφθαλμα αντισυνταγματικού νόμου περί «αξιολόγησης» των Δημοσίων υπαλλήλων.
     Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή, στάθηκε απέναντι στον απαράδεκτο αυτό νόμο, που σκοπεύει να τρομοκρατήσει και να ταπεινώσει όλους τους υπαλλήλους. Μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ, συμμετείχαν μαζί με μέλη άλλων πρωτοβάθμιων Συλλόγων και της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ σε περιοδείες ενημέρωσης τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όσο και στην Περιφέρεια. Παντού συναντήσαμε κλίμα αντίστασης και ομόθυμης κατακραυγής του απαράδεκτου αυτού νομοθετήματος. Η επιχείρηση τρομοκράτησης του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. κατά των Δημοσίων υπαλλήλων, εξελίσσεται σε ένα βροντερό φιάσκο για τους εμπνευστές του. Θα αντιληφθούν σύντομα, ότι όχι μόνο θα αναγκαστούν να το πάρουν πίσω, αλλά ότι το κόστος που θα εισπράξουν θα είναι ανυπολόγιστο. Διευκρινίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν είμαστε γενικά κατά της αξιολόγησης στην Δημόσια Διοίκηση, αλλά είμαστε οπωσδήποτε κατά αυτής της αξιολόγησης με τον τρόπο που επιχειρείται να γίνει. Η παθογένεια και οι αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης, δεν διορθώνονται ούτε με τιμωρίες των υπαλλήλων, ούτε με απειλές, ούτε με εκβιασμούς.
     Η ΠΕΥΦΑ θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε όλες αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, με ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, σε συνεργασία με όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία, την ΠΟΕ – ΥΠΠΟ και την ΑΔΕΔΥ.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

           Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
           Ιωάννης Μαυρικόπουλος                                                   Γεώργιος Δημακάκος

Σχόλια