Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλαiσιo αρχών, πολιτικών θέσεων και στόχων του “Μετωπικού Σχήματος στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ”


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πλαισίου αρχών, πολιτικών θέσεων και στόχων του “Μετωπικού Σχήματος στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ”

dsc_4778

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  της Πρωτοβουλίας για Ενωτικό Σχήμα εν όψει του 36ου συνεδρίου ΑΔΕΔΥ,  την Παρασκευή 25-11-2016,  στην Αθήνα , συζήτηση εκδήλωση για την παρουσίαση του πλαισίου αρχών  πολιτικών θέσεων και στόχων του “Μετωπικού Σχήματος στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ”. Στην εκδήλωση συμμετείχαν  εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη όλων των κλάδων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
25
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  ο Γιώργος Πετρόπουλος απο την ΑΡΚΙ, ο  Οδυσσέας Ντριβαλάς απο την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση, ο Γιώργος Τρούλης  απο την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων και ο Χρήστος Γρίβας απο το Δίκτυο Εργαζομένων.  Οι ομιλητές παρουσίασαν το καινούριο εγχείρημα και τους λόγους που τους ώθησαν σ’ αυτή τη συνεργασία για τη συγκρότηση του μετωπικού σχήματος, που δεν είναι τίποτα άλλο  πέρα από βαθειά  πίστη τους πως έχουν  τις ίδιες ανησυχίες με την συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Επιδιώκουν να συναντηθούν στην πορεία με συνδικαλιστές και συλλογικότητες αλλά και με όλους όσους βρεθήκαν σε κοινούς αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο ενάντια στα Μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές τους. Ελπίζουν η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει ένα νέο υπόδειγμα που θα βρει μιμητές τόσο σε δευτεροβάθμια όσο και πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.
Επικεντρώθηκαν  στην ανάγκη για ριζική αλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος, μία ανάγκη η οποία προκύπτει μέσα από την αδυναμία των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων να εκφράσουν τους εργαζόμενους εξαιτίας των παθογενειών του παρελθόντος αλλά και των νέων συνθηκών έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα.  Δεσμεύτηκαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε αυτή τη φορά να διεξαχθεί επιτέλους το 36οσυνέδριο της ΑΔΕΔΥ και οι διαδικασίες του να είναι γόνιμες και δημοκρατικές. Μετά δε από τις εκλογές από όποια θέση και να κληθούν να υπηρετήσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις προσπάθειες του στο δρόμο της αγωνιστικής, μαχητικής διεκδίκησης με συγκροτημένο πολιτικό σχέδιο, προτάσεις και επιχειρήματα.
26
Στις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι «να φέρουμε τους υπαλλήλους κοντά στην ΑΔΕΔΥ αφού έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι οι όροι της συνδικαλιστικής πάλης άλλαξαν και το συνδικαλιστικό κίνημα έμεινε πίσω, καθώς η κρίση του πολιτικού συστήματος εντείνει και την κρίση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.
Τονίστηκε ότι: έχουμε βάλει μπροστά ένα ελπιδοφόρο αλλά δύσκολο εγχείρημα.  Θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να θωρακίσουμε την προσπάθεια για να αντέξουμε τον πόλεμο και τις επιθέσεις, η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές για να βαθύνει και να γίνει ουσιαστική η συνεργασία. Θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις διεθνείς σχέσεις και την διασύνδεση των συνδικάτων και των αιτημάτων τους με τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών χωρών.
Όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις η επιτυχία αυτού του νέου εγχειρήματος είναι εξασφαλισμένη γιατί τα ερωτήματα μας είναι περισσότερα από τις απαντήσεις μας.  Είμαστε στο ξεκίνημα κάτι καινούργιου και αυτό που μας κινητοποιεί είναι η γνώση ότι, ότι ξέραμε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει, καθώς η κρίση και τα μνημόνια άλλαξαν ριζικά τα πάντα.
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ευχήθηκαν παρόμοιες πρωτοβουλίες να αναπτυχτούν και στο χώρο του ιδιωτικού τομέα για να οργανωθεί από κοινού η ταξική πάλη όλων των εργαζομένων.

Σχόλια