Καταδυτικό πάρκο στον Ευβοϊκό


Καταδυτικό πάρκο στον Ευβοϊκό: Ετοιμάζονται έξι επισκέψιμοι χώροι και ένα υποβρύχιο μουσείο


09|12|2015 14:08

Τη δημιουργία ενός μοναδικού καταδυτικού πάρκου, εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας, στον ευρύτερο χώρο του Ευβοϊκού κόλπου δρομολόγησαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Για το καταδυτικό πάρκο υψηλότατων προδιαγραφών, που θα περιλαμβάνει ένα «υποβρύχιο μουσείο» με 26 ναυάγια, έχουν ήδη προωθηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, για την άμεση υλοποίηση του.
Συγκεκριμένα το πάρκο θα αποτελείται από έξι επισκέψιμους χώρους:
Νησιωτικό σύμπλεγμα Στύρων, Νήσος Καβαλλιανή – Όρμος Αλμυροποτάμου, Νησιωτικό σύμπλεγμα Πεταλιών, Πορτολάφια Εύβοιας – Νήσος Ακιό, Μακρόνησος, Λαυρεωτική.
Δρομολογήθηκε η δημιουργία καταδυτικού πάρκου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στον Ευβοϊκό
Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών, στην τουριστική ανάπτυξη, στην πολιτιστική προβολή των μοναδικών ενάλιων μνημείων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Σήμερα δρομολογούμε μια εξαιρετική υπόθεση, πρόκειται για καταδυτικό πάρκο, ένα υποβρύχιο μουσείο αρχαίων ναυαγίων. Όταν οι δημόσιοι φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής θέλουν τότε και μπορούν. Αθόρυβα, χωρίς υστεροβουλίες και τυμπανοκρουσίες, μήνες τώρα εργαζόμαστε για ένα αίτημα δεκαετιών» τόνισε η Ρενα Δούρου μετά τη συνάντηση και χαρακτήρισε το έργο πρόκληση και ταυτόχρονα, ευκαιρία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, υπογράμμισε τη σημασία και την πρωτοτυπία της πρωτοβουλίας καθώς και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους δύο δήμους.
Τέλος, οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Λαυρεωτικής, τόνισαν ότι το καταδυτικό πάρκο θα έχει ευεργετικά οφέλη, τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό.
Πηγή:http://www.iefimerida.gr

Σχόλια