Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση 1.12.14

Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση 1.12.14



Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση 1.12.14
Συνάδελφοι,                                                                                                                                                                                                           Αθήνα 4/12/2014
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ την Δευτέρα 1.12.2014, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια. Η συνέλευση αυτή ήταν εκλογοαπολογιστική με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
  1. Διοικητικός – Οικονομικός απολογισμός
  2. Προκήρυξη Αρχαιρεσιών για τις εκλογές, προσδιορισμός ημερομηνίας πραγματοποίηση τους
  3. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε.) και Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών (Τ.ΕΦ.Ε.)
 Η απόφαση για την συγκεκριμένη ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης πάρθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ διαφώνησαν η ΔΑΚΕ και η Δημοκρατική Συνεργασία. Η θητεία του Γενικού Συμβουλίου είναι 3ετής και ολοκληρώνεται τον επόμενο Μάρτιο. Η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες γιατί όπως ισχυρίστηκε, βασιζόμενη στη φημολογία για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θέλει να αποφύγει να συμπέσουν οι εκλογές της ΠΕΥΦΑ με ενδεχόμενες Βουλευτικές εκλογές.
 Η αλήθεια είναι πως η ΠΑΣΚ-ΠΑΚΑ θέλει πάσει θυσία να μην γίνουν οι εκλογές της ΠΕΥΦΑ μετά τις Βουλευτικές εκλογές, γιατί φοβάται τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν και οι οποίοι θα έχουν οπωσδήποτε αντίκτυπο και στο δικό μας σωματείο. Φοβούνται ότι η ΠΑΣΚ-ΠΑΚΑ και οι ίδιοι δεν θα έχουν ρόλο στο νέο που έρχεται, φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις τύχες τους και τις ζωές τους στα χέρια τους και θα τους αποκαθηλώσουν.
Μ’ αυτό το φόβο λοιπόν πρότειναν η εκλογική αναμέτρηση να διεξαχθεί αμέσως μετά τις γιορτές στις 19.1.2015. Και για έναν άλλο λόγο συνάδελφοι: οι ίδιοι έχοντας σχεδιάσει τα πάντα έχουν πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι άλλες παρατάξεις καλούνται να περιοδεύσουν παντού και να ενημερώσουν τους συναδέλφους σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και μάλιστα μέσα στις γιορτές. Ακόμη την ημερομηνία αυτή, μέσα στο χειμώνα, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολη και η μετακίνηση των συναδέλφων στην περιφέρεια για να πάνε να ψηφίσουν. Έτσι η Δημοκρατική Συνεργασία, η Αυτόνομη Παρέμβαση, η ΔΑΚΕ και η ΔΑΣ επανειλημμένα κάναμε έκκληση για να διεξαχθούν οι εκλογές κανονικά το ερχόμενο Μάρτιο και ήταν ανένδοτοι. Σε ένδειξη καλής θελήσεως και ενότητας προτείναμε τη συμβιβαστική ημερομηνία της 16.2.2015, όμως ούτε αυτή τη δέχθηκαν. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με ψήφους 88 υπέρ και 72 κατά (δια ανατάσεως χειρός) αποφασίστηκε η 19.1.2015.
 Συνάδελφοι,
 Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, όσο κι αν η ΠΑΣΚ-ΠΑΚΑ προσπάθησε απεγνωσμένα να μας πείσει πως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για τους αρχαιοφύλακες σε αυτές τις δύσκολες και τραγικές οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα μας η δράση τους αποδομήθηκε από όλες τις παρατάξεις. Με τις προσωπικές πολιτικές επιλογές τους, τα τελευταία χρόνια μας έφεραν αντιμέτωπους με την ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την απώλεια της εργασίας μας και τον αφανισμό του κλάδου.
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να πάρουν το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε την Πολιτιστική μας κληρονομιά, τη δουλειά και τη ζωή μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να απολυθεί.
Στη Δημοκρατική Συνεργασία χρόνια τώρα παλεύουμε για την εμπέδωση μιας άλλης λειτουργίας και αντίληψης  στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μιας αντίληψης με διεκδικητικό χαρακτήρα. Σ’ αυτή την προσπάθεια ξέρουμε ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε μόνοι. Πάγια θέση μας είναι όλες οι δυνάμεις που είναι σε ρήξη με τα εκφυλιστικά φαινόμενα της καθεστωτικής συνδιοίκησης να συστρατευτούν μαζί σε ένα τίμιο αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Σ’ αυτό λοιπόν το πλαίσιο συμφωνήσαμε με την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και θα κατέβουμε μαζί στις εκλογές της ΠΕΥΦΑ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτό το ενιαίο μέτωπο αγώνα προκειμένου όλοι μαζί ενωμένοι, δυνατοί και αγωνιστικοί να τους αποτρέψουμε και να τους ανατρέψουμε.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Σχόλια