Έλεγχοι ΣΕΕΔΔ στο ΥΠΠΟΑ

Έλεγχοι ΣΕΕΔΔ στο ΥΠΠΟΑ



Έλεγχοι ΣΕΕΔΔ στο ΥΠΠΟΑ
Αθήνα, 3/9/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: « Σχετικά με τους ελέγχους του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ και την αξιολόγηση στο Δημόσιο»
Πραγματοποιήθηκε χτες 2 Σεπτεμβρίου παράσταση κλιμακίου της ΕΕ της ΠΟΕΥΠΠΟ και συνδικαλιστών των πρωτοβάθμιων σωματείων προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ (Γενική Γραμματέα και Γραφείο Υπουργού) καθώς και προς τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικού, προκειμένου να ενημερωθούν και δια ζώσης για τη συμμετοχή και των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ στην απεργία/αποχή διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ
• τόσο από όλες τις διαδικασίες, που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, σε όλα τα επίπεδα αυτής
•όσο και από οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία, η οποία αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, βάσει του άρθρου 42 του ν. 4250/2014.
Η απεργία/αποχή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 21/8 και γνωστοποιήθηκε εξωδίκως από 25/8 προς όλους τους φορείς του Δημοσίου.
Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, συνεπικουρούμενη από εκπρόσωπο της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και τη νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΥΠΠΟ, ενημέρωσε σχετικά με το θέμα και το κλιμάκιο Ελεγκτών του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που είχε επισκεφθεί το Υπουργείο προκειμένου να εγκατασταθεί και να συνεχίσει τον έλεγχο των φακέλων ΙΔΑΧ εργαζομένων σε εφαρμογή του άρθρου 42 του ν. 4250/2014.
Μετά από τις σχετικές ενημερώσεις και τη σαφή δήλωση των εμπλεκόμενων συναδέλφων από τη Διεύθυνση Διοικητικού πως συμμετέχουν στην απεργία/αποχή και ως εκ τούτου δεν μπορούν να παραδώσουν στους Ελεγκτές τα στοιχεία που ήθελαν, οι τελευταίοι αποχώρησαν από το Υπουργείο.
Είναι πλέον σε όλους σαφές πως στόχος των ελέγχων αυτών δεν είναι να εντοπιστούν δήθεν πλαστές βεβαιώσεις, αλλά με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο να αλλάξουν αναδρομικά τα κριτήρια με βάση τα οποία εφαρμόστηκε, με διαδοχικές αποφάσεις του ΑΣΕΠ, το άρθρο 11 του ΠΔ 164/2004 κατά τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Εξίσου σαφές έχει γίνει επίσης πως η σθεναρή, ενιαία και αποφασιστική στάση των εργαζομένων μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια όσων απεργάζονται νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η μαζική και ομόθυμη συμμετοχή των εργαζομένων στην αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» δείχνει τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ

Σχόλια