Διαμαρτυρία και στάσεις εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού


Διαμαρτυρία και στάσεις εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού
Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι τελούν υπό «εργασιακή ομηρία»



Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας αποφάσισε για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 18/12, ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ προγραμματίζονται και για τις δυο ημέρες συγκεντρώσεις στο κτήριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας στις 12:30, με πορεία προς το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τετάρτη.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, «Πρόσφατα, ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που υπάγεται στο ΥΔΜΗΔ και δεν είναι ‘Ανεξάρτητη Αρχή’ ήρθαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με εντολή να ελέγξουν ‘τη διαδικασία υπαγωγής στο ΠΔ 164/2004’ (ΠΔ Παυλόπουλου) όλων των συναδέλφων ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), όλων των κλάδων, για όλο το υπουργείο και τα νομικά πρόσωπα που αυτό εποπτεύει. Με πρόσχημα επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, αποφάσισε να γενικεύσει τον έλεγχο, να ελέγξει συνολικά τη διαδικασία, δηλ. όλους τους φακέλους των 2.700 περίπου συναδέλφων, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε ΙΔΑΧ με τη διαδικασία του ΠΔ 164/2004».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση που επιχειρεί να θέσει σε μία ιδιότυπη ‘εργασιακή ομηρία’ το 45% των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ», στοχοποιώντας «στο σύνολό τους τους ΙΔΑΧ εργαζόμενους, τελικά το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς είναι σαφές ότι αντιμετωπίζεται γενικευτικά ως ‘χώρος παρατυπιών’». Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δπηγή:| www.athensvoice.gr


Σχόλια