Κλοπή στο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων





Ο διευθυντής του Μουσείου, Ντάρκο Κριζόφσκι, σημείωσε ότι το μουσείο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία,


Κλοπή στο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων
60 ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Περίπου 60 χρυσά αντικείμενα έκαναν «φτερά» από την αποθήκη του αρχαιολογικού μουσείου στα Σκόπια.
Ήταν τοποθετημένα σε κουτιά, καθώς επρόκειτο να μεταφερθούν στο νέο κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του έτους.
Λίγο πριν τη μεταφορά τους, οι επιστάτες του μουσείου διαπίστωσαν ότι λείπουν αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων ιστορικών περιόδων, τα οποία είχαν βρεθεί σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην ΠΓΔΜ και κυρίως στο Ίσαρ – Μάρβιτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Οι αρχές του μουσείου κατήγγειλαν στην αστυνομία της ΠΓΔΜ κλοπή εξαιρετικά πολύτιμων αρχαιολογικών ευρημάτων, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των εκθεμάτων, που έχουν κλαπεί, καθώς και το πότε ακριβώς εξαφανίστηκαν.
Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και ανακρίνει του υπαλλήλους του μουσείου που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη δεδομένου ότι, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης του μουσείου.
«Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες και επί του παρόντος δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση. Ωστόσο, πριν την ολοκλήρωση της απογραφής των αντικειμένων, που εκλάπησαν, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία τους» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα.
Ο διευθυντής του Μουσείου, Ντάρκο Κριζόφσκι, σημείωσε ότι το μουσείο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία, ωστόσο δεν απάντησε στο ερώτημα εάν ήταν ασφαλισμένα τα αντικείμενα που «έκαναν φτερά».

Σχόλια