Η εκτός ωραρίου απασχόλησή των αρχαιοφυλάκων

Σχετικά για την εκτός ωραρίου απασχόλησή των αρχαιοφυλάκων (π.χ. κρουαζιέρες, πολιτιστικές εκδηλώσεις κτλ) η ΠΕΥΦΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα μέλη της για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Εγκρίθηκε από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, η διάταξη που αφορά την αμοιβή των αρχαιοφυλάκων για την εκτός ωραρίου απασχόλησή τους (π.χ. κρουαζιέρες, πολιτιστικές εκδηλώσεις κτλ), στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» και προωθείται για ψήφιση από την Βουλή.

     Το συγκεκριμένο άρθρο έχει ως εξής:

«Η παρ. 1 του άρθρου 61 του Ν. 4155/2013 (Α,120) αντικαθίστανται ως ακολούθως:

Για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και επισκέψεων οργανωμένων ομάδων σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς Χώρους, Ιστορικούς τόπους και Μνημεία εκτός του ωραρίου λειτουργίας, καθώς και σε ημέρες ανάπαυσης του προσωπικού αυτών, το πέραν του προβλεπόμενου στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 46 του Ν. 3028/2002 (Α, 153) τέλους του αντιτίμου αντιστοίχως ποσό για την κάλυψη των έκτακτων λειτουργικών δαπανών προκαταβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους διοργανωτές στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Το ύψος του ανωτέρω ποσού καθώς και της αποζημίωσης του απασχολούμενου αποκλειστικά στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου προσωπικού, η διαδικασία καταβολής της τελευταίας καθώς και κάθε σχετικό ζήτημα ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από την εφαρμογή της διατάξεως της παραγράφου αυτής δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού».

Σχόλια