Τα πιο ωραία καφέ της Αθήνας έχουν ξεφυτρώσει μέσα σε μουσεία [εικόνες]


Τα πιο ωραία καφέ της Αθήνας έχουν ξεφυτρώσει μέσα σε μουσεία [εικόνες]



Η μόδα που θέλει τα καλύτερα εστιατόρια και καφέ του εξωτερικού να βρίσκονται μέσα σε μουσεία έρχεται και στην Ελλάδα.

Κρυμμένοι θησαυροί μέσα στα πιο γνωστά μουσεία της πόλης, γίνονται πόλος έλξης για τουρίστες αλλά και Αθηναίους που ψάχνουν για κάτι πέρα από τα τετριμμένα.

Νομισματικό Μουσείο

Βαβούρα, φασαρία, καυσαέριο και τα ρέστα. Αυτή η εικόνα της Αθήνας καταφέρνει να εξαφανίζεται ως δια μαγείας μόλις περνάς το κατώφλι της αυλής στο Νομισματικό Μουσείο. Μια μικρή όαση στην καρδιά της πόλης που ολοένα και περισσότεροι έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν πίσω από το επιβλητικό νεοκλασικό στην Πανεπιστημίου, έχει ανοίξει τις πόρτες της και σε περιμένει από το πρωί για καφέ μέχρι και τις 11:30 το βράδυ για κρασάκι υπό τους ήχους της τζαζ.

Πανεπιστημίου 12, τηλ. 210 3632057



Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης

Ένας στεγασμένος διάδρομος στο κέντρο της πόλης σε βγάζει στο προσεγμένο και φωτεινό αίθριο, χάρη στη διάφανη συρόμενη οροφή, του Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ήσυχο και ελκυστικό περιβάλλον, το ανανεωμένο «Aethrion at Cycladic» minimal αισθητικής μοιάζει με μυστικό κήπο καλά «θωρακισμένο» από το θόρυβο του κέντρου και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα διάλειμμα από τη δουλειά για καφέ, φρέσκους χυμούς και ελαφριά σνακ.

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, τηλ. 210 7228321-3



Μουσείο της Ακρόπολης

Ανάμεσα σε Καρυάτιδες και την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής, ο τεράστιος εξώστης στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι αφιερωμένος στις χαλαρές στιγμές μετά την εκπαιδευτική σου βόλτα. Το άνετο καφέ-εστιατόριο διαθέτει ένα πλούσιο κατάλογο ροφημάτων και ζεστών πιάτων εμπνευσμένων από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και είναι ιδανικό για εκείνα τα ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού με τη χαρακτηριστική θέα που κόβει την ανάσα.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη, τηλ. 210 9000900



Μουσείο Μπενάκη- Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη δεν φημίζεται μόνο για τις συλλογές ισλαμικής τέχνης που ξεκίνησε να συγκεντρώνει ο Αντώνης Μπενάκης στις αρχές του 20 αιώνα. Το highlight του νεοκλασικού κτηριακού συγκροτήματος στον Κεραμεικό είναι ο καφές που θα πιες στη συμπαθέστατη ταράτσα. Φήμες λένε ότι είναι ο καλύτερος στο είδος και επιπλέον αισθάνεσαι λες και βρίσκεσαι σε νησί, με τις χαρακτηριστικές καρέκλες του σκηνοθέτη και τις λευκές ομπρέλες για όσους δε θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία κάτω από τον αττικό ουρανό.

Αγίων Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, τηλ. 210 3251311



Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Βλάστηση- τέχνη σημειώσατε Χ. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- ναι αυτό που εγκωμιάζει ο Αντώνης Καφετζόπουλος μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον τελευταίο καιρό και μας προτρέπει να το επισκεφθούμε ξανά- στην Τοσίτσα βγάζει τραπεζάκια έξω με αποτέλεσμα να στήνεται ένα όμορφο σκηνικό για καφέ και συμπάθεια ανάμεσα σε λεμονιές και λεβάντες.

Τοσίτσα 1, Εξάρχεια, τηλ. 210 8217724



Πηγή: cosmo.gr


Σχόλια

  1. Από πολιτισμό που περνάει από το στομάχι καλά πάμε.
    Οι επενδύσεις ιδιωτών και αυτές καλά κρατούν.
    Τα μουσεία πότε θα τα ανοίξουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου