Εκλεισε λόγω... πορτοφολάδων το Μουσείο του Λούβρου!


Εκλεισε λόγω... πορτοφολάδων το Μουσείο του Λούβρου!


Ενας επισκέπτης στέκεται στην είσοδο της περίφημης γυάλινης πυραμίδας του Λούβρου, το οποίο έμεινε κλειστό την Τετάρτη λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας. Πηγή: AP Photo
Εκλεισε λόγω... πορτοφολάδων το Μουσείο του Λούβρου!Κλειστό έμεινε την Τετάρτη το φημισμένο μουσείο του Λούβρου για τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του. Αιτία η απεργία που κήρυξε το προσωπικό του μεγαλύτερου γαλλικού μουσείου, διαμαρτυρόμενο για την έξαρση εμφάνισης πορτοφολάδων στις αίθουσες του!

Δράστες είναι κυρίως παιδιά που εκμεταλλεύονται το δικαίωμα ελευθέρας εισόδου και κυκλοφορούν ανενόχλητα στους εκθεσιακούς χώρους ζητώντας τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους τουρίστες χρήματα. Εκμεταλλεύονται δε, το γεγονός ότι οι τουρίστες απορροφώνται από τα εκθέματα για να τους αφαιρέσουν το πορτοφόλι.

Η σύλληψή τους καθίσταται αδύνατη λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Οι υπεύθυνοι του μουσείου δεν διευκρίνισαν πότε θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Λούβρο.

Το Λούβρο είναι το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο. Το 2012 περισσότεροι από 9,7 εκατ. επισκέπτες πέρασαν την πόρτα του.

Πρόσφατα τη διεύθυνση του Μουσείου του Λούβρου ανέλαβε ο ελληνιστής αρχαιολόγος Ζαν-Λικ Μαρτινές.

Σχόλια