Και στους συμβασιούχους το επίδομα παραμεθόριων περιοχών



Και στους συμβασιούχους το επίδομα παραμεθόριων περιοχών

Το επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών που λαμβάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) το δικαιούνται, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές περί ισότητας και οι υπάλληλοι που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους ίδιους φορείς.
Αυτό αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 3/2013), δεχόμενη τη σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι «η μη χορήγησή του στους επίμαχους εργαζόμενους εισάγει δυσμενή διάκριση σε βάρος τους έναντι των μόνιμων υπαλλήλων, χωρίς αυτή να επιβάλλεται και να δικαιολογείται από λόγους κοινωνικούς ή δημοσίου συμφέροντος».

Το επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών χορηγήθηκε με το Ν.2470/1997 στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για όσο διάστημα απασχολούνται σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές και παραμεθόριες. Το επίμαχο επίδομα δόθηκε ως κίνητρο για την παραμονή των υπαλλήλων στις ευαίσθητες αυτές περιοχές.

πηγή:Και στους συμβασιούχους το επίδομα παραμεθόριων περιοχών | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Σχόλια