Στο Μέγαρο Μαξίμου οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού


Για να επιδώσουν επιστολή στον πρωθυπουργό
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το πρωί της Δευτέρας (Φωτογραφία: Eurokinissi )





Μετά την συνάντηση των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι την Τρίτη θα δοθούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι προτάσεις του υπουργείου Πολιτισμού για το νέο οργανόγραμμα, αντιπροσωπεία τους κατευθύνεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επιδώσει επιστολή στον πρωθυπουργό.

Με την επιστολή, οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ώστε να μην εφαρμοστεί το σχέδιο οργανογράμματος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα σημάνει την τέλεια υποβάθμιση, συρρίκνωση και στην ουσία εξαφάνιση του πολιτισμού από την δημόσια πολιτική της χώρας μας».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι σήμερα, Δευτέρα, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ είναι ανοιχτά για το κοινό, με εξαίρεση το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω της απεργίας.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων κάλεσε τα μέλη του και όλα τα σωματεία για τον Πολιτισμό σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Ο Σύλλογος ζητά την ανάκληση των μαζικών απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την απόσυρση του προσχεδίου του νέου οργανογράμματος του πρώην ΥΠΠΟ, την επίλυση του ζητήματος των προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τον Μάρτιο του 2012 και την αναθεώρηση της υπουργικής Απόφασης σχετικά με τις νέες προσλήψεις προσωπικού σε έργα ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στο κτίριο της γ.γ. Πολιτισμού (πρώην υπουργείο Πολιτισμού) στην Αθήνα, στην Πλατεία Αριστοτέλους (πάνω από την οδό Τσιμισκή) στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη και στην Κεντρική Πλατεία στη Σπάρτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια