Τουριστικοί πράκτορες: Συνάντηση με Τζαβάρα για τα μουσεία
Ζητούμενο το ωράριο λειτουργίας


 Τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης
Τουριστικοί πράκτορες: Συνάντηση με Τζαβάρα για τα μουσείαΟ έγκαιρος και σταθερός προγραμματισμός προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ελληνικού τουρισμού, ήταν βασικός γνώμονας των μέτρων που συζητήθηκαν για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ελληνικό τουρισμό από τις συνεχείς αλλαγές των ωραρίων λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και
Αθλητισμού με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κ. Τζαβάρα, αρμόδιο για τον πολιτισμό, και τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Γ. Τελώνη, την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων και συμφωνήθηκε η προώθηση απλών και πρόσφορων λύσεων, τόσο για το θερινό όσο και για το χειμερινό ωράριο, οι οποίες μάλιστα μειώνουν και το κόστος λειτουργίας. Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε αποφασισμένος να δώσει οριστική λύση στα χρονίζοντα προβλήματα το συντομότερο δυνατό και ενημέρωσε τον Σύνδεσμο ότι ολοκληρώνεται η ΚΥΑ για την εκτός ωραρίου λειτουργία Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα επισημάνθηκαν θέματα όπως, η ανάγκη καθιέρωσης διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας στην Ακρόπολη το Σαββατοκύριακο, η μεθόδευση του συστήματος προαγοράς εισιτηρίων για οργανωμένες ομάδες τουρισμού και μικρής κλίμακας αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας των μουσείων, ενώ εντοπίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αιφνίδιες αλλαγές σε ώρες και ημέρες λειτουργίας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. 
πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια