«Δόθηκαν εξηγήσεις» «Δεν θα επαναληφθεί το κλείσιμο της Ακρόπολης»

«Δόθηκαν εξηγήσεις»

«Δεν θα επαναληφθεί το κλείσιμο της Ακρόπολης»

Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται το θέμα που ανέκυψε μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, εξαιτίας της απόφασής της να κλείσει το μεσημέρι της Δευτέρας την Ακρόπολη λόγω του καύσωνα. 

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, στη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές στο γραφείο του την Τρίτη «δόθηκαν εξηγήσεις και μπήκαν κάποιες βάσεις ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο».

«Ήταν μία αυθαιρεσία από πλευράς των συνδικαλιστών και κυρίως όταν είχαν γνωστοποιηθεί εγκαίρως σε αυτούς από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, από τον Ιούνιο, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπάρξει -όπως προβλέπει η ισχύουσα εργατική νομοθεσία- η διαδικασία για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση» τόνισε ο κ. Τζαβάρας, σημειώνοντας πως:

«Είναι λυπηρό το ότι στην άσκηση των καθηκόντων τους οι συνδικαλιστές δεν λαμβάνουν γενικότερης σημασίας εθνικά συμφέροντα και κυρίως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν διστάζουν να πάρουν αποφάσεις οι οποίες μας εκθέτουν διεθνώς και από τις οποίες το κύρος της χώρας, αλλά κυρίως η ακτινοβολία των συμβόλων της, όπως είναι η Ακρόπολη, σκιάζεται από τέτοιες ενέργειες».

Αναφορικά με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών ότι δεν υπάρχει γιατρός στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και πως τα φυλάκια είναι χωρίς κλιματισμό, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας τους θερινούς μήνες να είναι άσχημες, ο κ. Τζαβάρας είπε ότι θα διερευνήσει ο ίδιος γιατί δεν υπάρχει πλέον σταθμευμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από το χώρο.

Όσο για τα φυλάκια, ο κ. Τζαβάρας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για την προμήθεια κλιματιστικών που θα τοποθετηθούν στα φυλάκια. 
πηγή: Τα Νέα

Σχόλια