Μυστήριο παραμένει η κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη


Μυστήριο παραμένει η κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Νέα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με όσα περιγράφονται στο πόρισμα Ρακιντζή


 
Και οι κάμερες λειτούργησαν και διαρκής ήταν η επικοινωνία του νυχτοφύλακα με τον υπεύθυνο της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης εκείνη την αποφράδα νύχτα, που έγινε η κλοπή των τριών πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη. Και ο συναγερμός κτύπησε -τρεις φορές μάλιστα- διότι... μπαταρίες είχε.
Μυστήριο παραμένει η κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη
Αυτά λένε οι πληροφορίες μας από έγκυρες πηγές, που έρχονται σε αντίθεση με όσα περιγράφονται στο πόρισμα Ρακιντζή, που δημοσιοποιήθηκε εσχάτως.

Στο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν μία επίσημη έρευνα να καταλήγει σε συμπεράσματα που αμφισβητούνται, μόνον μία άλλη έρευνα θα μπορούσε να απαντήσει. Και αυτή υπάρχει. Πρόκειται για την ΕΔΕ, την οποία έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και η οποία βρίσκεται στα χέρια του κ. Γερουλάνου αλλά πλέον και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή προς τον οποίο έχει αποσταλεί. Μόνον που το περιεχόμενο της ΕΔΕ είναι απόρρητο και επιπλέον η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Διοίκησης δεν την ανέμενε -άρα δεν την έλαβε υπόψιν της-  προτού εκδώσει το δικό της πόρισμα.


Κατόπιν αυτών η απόδοση ευθυνών για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη είναι ακόμη ένα ανοιχτό θέμα. Αρκεί οι ευθύνες να καταλογισθούν σωστά. Η Αστυνομία από την άλλη, που θα μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν, επί του παρόντος σιωπά, διότι οι κλέφτες κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι.
πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια