Ανακαλύφθηκαν αρχαία έπειτα από κατολίσθηση

Ανακαλύφθηκαν αρχαία έπειτα από κατολίσθηση

Μέσα σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Βαρβάσαινας βρέθηκαν τέσσερις αρχαίες πλάκες την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ενημέρωσε τις Αρχές πως στην περιοχή Άγιος Ηλίας υπάρχουν αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στα οποία έγινε λαθρανασκαφή.

Στην πρώτη αυτοψία που έγινε από την προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή, συνοδεία αστυνομικών, στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις πλάκες, μήκους περίπου 1,6 μέτρου και πάχους περίπου 20 εκατοστών, πιθανότατα από κογχυλιάτη λίθο, τμήματα κάποιου κτηρίου, του οποίου η ταυτότητα δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Το σημείο δεν έχει παρουσιάσει άλλα αρχαιολογικά ευρήματα και σίγουρα έχει ενδιαφέρον για την τοπική Εφορεία.


Εκτιμάται πως τα τμήματα αυτά ήρθαν στο φως έπειτα από κατολίσθηση, αποτέλεσμα της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, και είναι πιθανή η λαθρανασκαφή, μια και στο σημείο είχαν απομακρυνθεί όγκοι χώματος και είχαν ερευνηθεί τα αντικείμενα.


Χθες, κλιμάκιο αρχαιολόγων της Ζ’ ΕΠΚΑ μετέβη εκ νέου στο σημείο για να ερευνήσει τον χώρο. Δεν υπήρξαν άλλα ευρήματα και οι πλάκες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας για περαιτέρω διερεύνηση.


zougla.gr

Σχόλια