Δεν δείχνουν επαγγελματίες

Δεν δείχνουν επαγγελματίες




Δεν δείχνουν επαγγελματίες
Τα ελάχιστα ίχνη που ενδεχομένως να άφησαν πίσω τους οι δράστες της ληστείας του μουσείου του παλιού μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας αναζητά από χθες το πρωί η αστυνομία, προκειμένου να τους εντοπίσει.

Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κατέγραψαν όλες τις κινήσεις όμως οι ληστές φορούσαν κουκούλες κάτι που καθιστά δύσκολη την αναγνώριση τους.

Τι καταθέτουν οι υπάλληλοι


Η υπάλληλος που έδεσαν και φίμωσαν οι ληστές βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και φέρεται να είπε στην κατάθεση της: "Ο ένας κουκουλοφόρος ήταν ψηλός και εύσωμος, ενώ ο άλλος πιο κοντός. Φορούσαν στολές παραλλαγής σαν αυτές των κυνηγών και γάντια. Ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος ένα σακίδιο".

Η υπάλληλος που καθυστέρησε να πάει στην υπηρεσία της φαίνεται πως κατέθεσε στους αστυνομικούς: "Ζω ένα τρόμο. Στις φωτιές κινδύνευσα αλλά αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι κόλαση. Φοβάμαι για τη ζωή μου και τρέμω..."

Η τρίτη υπάλληλος, η οποία δεν πήγε χθες στο μουσείο, εξήγησε στους αστυνομικούς τον λόγο και σύμφωνα με πληροφορίες είπε: "Είχα πάει σε κηδεία συγγενικού μου προσώπου και είχα ενημερώσει την υπηρεσία".

Οι αστυνομικοί της σήμανσης που από χθες το πρωί ερευνούσαν το χώρο εντόπισαν στο εσωτερικό του μουσείου πατημασιές με λάσπες κάτι που τους κάνει να πιστεύουν ότι οι δράστες έφτασαν και έφυγαν από το μουσείο μέσα από το δάσος που βρίσκεται πίσω από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή για να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής των δύο ληστών, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και το λιμενικό μιας και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες δεν αποκλείεται να έφτασαν ως το Κατάκολο ή την Πάτρα και στη συνέχεια να απομακρύνθηκαν με πλωτό μέσο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της υπαλλήλου που ήρθε αντιμέτωπη με τους δράστες, ο ένας από τους δύο ήταν αλλοδαπός, ενώ και οι δύο ρωτούσαν επίμονα για χρυσά στεφάνια και συλλογή γραμματοσήμων που είκαζαν ότι φυλάσσονταν στο μουσείο. Από τις ερωτήσεις των ληστών οι αστυνομικόι δεν αποκλείουν να υπήρχε συγκεκριμένη παραγγελία από συλλέκτη ακόμα και του εξωτερικού.

Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωση της, καλεί όποιον πολίτη έχει οποιαδήποτε πληροφορία για την ληστεία στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, να τηλεφωνήσει στα νούμερα 11012 και 210-6476188.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση, δεν πήγε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται αύριο να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
πηγή:Δεν δείχνουν επαγγελματίες | ελλάδα | MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σχόλια