Κοροϊδεύουν τους έκτακτους αρχαιολόγου

Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κοροϊδεύουν τους έκτακτους αρχαιολόγους
Για «κοροϊδία» των εργαζομένων καταγγέλλει το ΥΠΠΟΤ ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), με αφορμή τροπολογία - στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα - η οποία πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων δουλειάς.
Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι σημειώνουν, ότι αντί να καταργηθεί το αντεργατικό μέτρο του 24μηνου, πέραν του οποίου ο συμβασιούχος απολύεται χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία (γεγονός που προκαλεί και σοβαρά προβλήματα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως έχει ομολογήσει και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ), το υπουργείο, με το νομοσχέδιο «καταθέτει στο άρθρο 42 τροπολογία που απαγορεύει να καταρτίζονται συμβάσεις εργασίας που να υπερβαίνουν τα πέντε (5) έτη, σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης. Μετά από αυτό το διάστημα ουσιαστικά οι αρχαιολόγοι χάνουν το δικαίωμα να ξαναεργαστούν»!
Οπως τονίζουν, πρόκειται για «μία παράταση αγωνίας στους αρχαιολόγους, κάνοντάς τους τη "χάρη" να τους πετάξει στην ανεργία μετά από 5 χρόνια, και όχι μετά από 2»... Προσθέτουν, ότι στο ίδιο νομοσχέδιο, εξαιρείται από το 24μηνο το προσωπικό του ΕΟΤ, «χωρίς κανένα παράλογο χρονικό περιορισμό 5 ετών».
Ο ΣΕΚΑ ζητά «την εξαίρεση του επιστημονικού προσωπικού και των εξειδικευμένων τεχνιτών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τα άρθρα 5 και 6 του ΠΔ 164/2004 (Α' 134), χωρίς χρονικούς περιορισμούς που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα για το μέλλον, εξαπατώντας ουσιαστικά τους εργαζομένους».

Σχόλια