Ανακοίνωση μετά τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ

Ανακοίνωση μετά τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ

Ανακοίνωση μετά τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ Αθήνα  17/1/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε χθές, 16.1.2012 η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ. Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους (από τον ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ), που μαζί με τους παλιούς συναδέλφους, με τις τοποθετήσεις τους έδωσαν άλλη πνοή και περιεχόμενο στη Γενική Συνέλευση του κλάδου μας και ελπίζουμε ότι μαζί θα παλέψουμε για ένα νέο ξεκίνημα.
Το θέμα που αναδείχθηκε από τη Δημοκρατική Συνεργασία στη Συνέλευση ήταν:
ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΔΩΣΑΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ
Κόντρα σ’ όλους τους νόμους που είναι ακόμη σε ισχύ και επιτρέπουν  στους Αρχαιοφύλακες και τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, να εργαζόμαστε με 6,40 ώρες την ημέρα και να πληρωνόμαστε τα Πέραν του Πενθημέρου, τις Κυριακές και Εξαιρέσιμες ημέρες με τον πίνακα Πέραν του υποχρεωτικού, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚ-ΠΕΥΦΑ πάλεψε και έβγαλε (ενώ δεν έπρεπε) νέα Υπουργική Απόφαση, για τα ωράρια των αρχαιοφυλάκων, στις 20.12.2011(ΦΕΚ 2883/Β’), που όπως καλά γνωρίζετε καθιέρωσε το 8ωρο. Με αυτό τον τρόπο ανατράπηκε η προστασία των νόμων και η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ πρόσφερε στο πιάτο αυτό για το οποίο πάσχιζε η πολιτική ηγεσία και δεν το έκρυβε – το δήλωναν με κάθε ευκαιρία στον Τύπο χρόνια τώρα, τόσο ο κ. Γερουλάνος, όσο και η κ. Μενδώνη. Ποιο είναι αυτό; ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΩΡΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Το κεκτημένο και νομοθετημένο ωράριό μας που δεν τόλμησε να το πειράξει σαφώς ο νομοθέτης το απεμπόλησε το Σωματείο. Και πανηγύρισε κιόλας με περισσό θράσος!!!
Αντίθετα οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι στηρίχθηκαν στις ευνοϊκές διατάξεις των νόμων (γιατί όχι άλλωστε) και εξακολουθούν να εργάζονται 6,40 ώρες την ημέρα και να πληρώνονται τα Πέραν του Πενθημέρου, τις Κυριακές και Εξαιρέσιμες ημέρες με τον πίνακα Πέραν του υποχρεωτικού. Αυτό ίσχυε και για εμάς και έπρεπε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο.
Το πιο σημαντικό είναι ότι (εξ’ όσων εμείς γνωρίζουμε από την Ομοσπονδία (ΟΣΥΕ) των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων)  κάποια μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  του ΥΠΠΟ ήταν ενήμερα για όλα αυτά και είχαν επικοινωνία με την ΟΣΥΕ. Το τελευταίο το επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ λέγοντας στη Συνέλευση ότι μιλούσε ήδη μαζί τους από το καλοκαίρι!!!
Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας ή όχι?
Ποιοί πέτυχαν πραγματική νίκη εμείς ή οι Σωφρονιστικοί?
Η πλειοψηφία του σωματείου δεμένη γερά πίσω από το άρμα των παραταξιακών μικροπολιτικών της, προσπάθησε, χθες, απεγνωσμένα να μας πείσει πως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για τους αρχαιοφύλακες σε αυτές τις δύσκολες και τραγικές οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα μας. Πανηγύρισε για το στεγνό ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων. Βάφτισε τις χονδροειδείς ήττες – νίκες.
Όσο και να θέλουμε να δεχθούμε καλοπροαίρετα όλα τα επιχειρήματα του Σωματείου, για οικονομική κρίση – δυσκολία στη διαπραγμάτευση με τον Υπουργό – υπάρχει ζωντανό το π.χ. των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που πληρώνονται και δουλεύουν όπως παλιά.
Δεν διεκδίκησαν καν τα Νόμιμα δικαιώματα των Αρχαιοφυλάκων κι ήρθαν και πανηγύρισαν για μια αυτονόητη τροπολογία. Αυτονόητο για μας είναι να «τρέχουν» για να εξασφαλίσουν τις αμοιβές μας. Αυτονόητο είναι να υπερασπίζονται τα δίκαια των εργαζομένων που τους εξέλεξαν ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό και να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Όχι να μας πληρώνουν ψίχουλα για να είμαστε όλη μέρα στη δουλειά – σε ωράρια που βολεύουν μόνο την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, τα κρουαζιερόπλοια και τα ιδιωτικά συμφέροντα. – Όχι να μας καταντήσουν έναν κλάδο: απαξιωμένο, χωρίς προσλήψεις, χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση & εξέλιξη, χωρίς συντάξιμης αναγνώρισης των  5 «πλασματικών» χρόνων υπηρεσίας μας,  χωρίς καθηκοντολόγιο.
Αυτονόητο γι’ αυτούς είναι μόνο να στηρίζουν έως τώρα τις κυβερνητικές επιλογές (της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης) και της ομογάλακτης ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ και όχι να υπερασπίζονται τα δίκαια των εργαζομένων.  Και τα προβλήματα να μας προτείνουν να τα λύνουμε – μόνοι – «κάτω απ’ το τραπέζι».
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ;
Για να μην ακουστούν και συζητηθούν διεξοδικά αυτές οι αλήθειες, για να μην ζητηθεί η συμβουλή ειδικών νομικών που θα αποκάλυπταν το ψέμα τους, για να μην αποφασίσετε εσείς Συνάδελφοι για το μέλλον σας, γιατί τρέμουν τη δύναμή σας. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι οι αποφάσεις σας θα τους δεσμεύσουν την ώρα που, το μόνο που τους νοιάζει είναι πως δε θα χάσουν τα δικά τους προνόμια και δε διστάζουν να τα ανταλλάξουν με τα δικά σας.
Εδώ που φτάσαμε οι εκλογές είναι η μόνη ευκαιρία και ελπίδα να αδράξουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Η Γενική Συνέλευση χθές αποφάσισε οι εκλογές να διεξαχθούν:
  • στην ΕΠΑΡΧΙΑ στις 12.3.2012 &

  • στην ΑΘΗΝΑ στις 13 & 14.3.2012
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Σχόλια